Catania

Catania

geweldig op vakantie naar Catania

Winkelen in Catania

Voor echte mode moet je in Milaan, maar toch wordt Catania het Milaan van SiciliŽ genoemd. Dit komt vooral de manier van handel drijven van inwoners van Catania. Het kopen van goedkope maar goede kleding in Catania is geen probleem. Ook als je liever voor merkkleding gaat, ben je in de Italiaanse stad op de juiste plek. De straten Via Pacini, Via Umberto I, Via Etnea en Corso Italia zijn aanraders.

Voor goedkope kleding moet je in de straten Via Pacini, Via Umberto I en Via Etnea zijn. De ambachtslieden staan voor je klaar en laten je zien dat het ook anders kan dan dure merkkleding. Juist daarom is winkelen in Catania zo leuk. Hoewel je maar weinig kwijt bent als je kleding koopt in deze straten, hoef je niet bang te zijn dat de kleding na enkele weten is versleten. Ook dat is een voordeel.

Ga je toch liever voor merkkleding, dan is de winkelstraat de Corso Italia bij uitstek de plek om te zijn. Shopliefhebbers zijn maar al te vaak te vinden in deze winkelstraat, ook al zijn de prijzen aan de hoge kant. Hoewel je namelijk veel betaalt en een goed gevulde portemonnee mee moet hebben, zijn grote merken als Versace en Gucci van de partij. Wie kwaliteit wil, moet betalen. Het gaat nauwelijks samen met Nederlanders die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, maar toch komt het voor.

Winkelen in de authentieke stad Catania is anders dan winkelen in andere steden. Je loopt door straten waar de barokstijl duidelijk naar voren komt en waar dure winkelstraten zoals de Corso Italia worden afgewisseld met buitengewoon goedkope winkelstraten zoals de Via Pacini, Via Umberto I en Via Etnea.

Zoek hotels

Advertentie

Disclaimer - Copyright 2023 Catania.nl alle rechten voorbehouden