Catania

Catania

geweldig op vakantie naar Catania

Bezienswaardigheden Catania

Catania, een stad gelegen aan de oostkust van Sicilië, heeft een historische achtergrond. Zowel Grieken, Romeinen, Arabieren, Noormannen als Spanjaarden waren inwoners van de stad die ligt aan de voet van de Etna. Dit is de grootste en meest actieve vulkaan van Europa en ook meteen de populairste bezienswaardigheid van Catania.

1. Vulkaan de Etna
Veruit de meest populaire bezienswaardigheid van Catania is de vulkaan de Etna. De vulkaan ligt op 30 kilometer afstand, maar Catania is de dichtstbijzijnde stad. De Etna is de grootste en meest actieve vulkaan van heel Europa. In 1693 zorgde de Etna ervoor dat Catania volledig verwoest. Met gebruik van creatief lava werd de Italiaanse stad in de barokke stijl opnieuw opgebouwd.

2. Piazza del Duomo
Het grootste plein van Catania is Piazza del Duomo. Dit plein ligt precies in het centrum van de stad en heeft aan toeristen geen gebrek. Gezien de ligging is dat logisch verklaarbaar, maar ook door de aanwezigheid van de Kathedraal uit 1169 en het kasteel Castello Irsiono uit 1239. Verder heeft de stad met de fontein Fontana dell’Elefante ook een populair monument over haar beschikking. De fontein, een olifant, is gemaakt van lavasteen.

3. De vismarkt
Typerend voor Catania de vismarkt. Zeker als je van vis houdt, is Catania bij uitstek de plek om een authentieke vismarkt bij te wonen. Vissen zijn er in alle soorten en maten en je kunt er veel over zeggen, maar één ding weet je zeker: de vis is vers van de pers. Visliefhebbers roemen de vis uit de Italiaanse stad. Ook als je niet om vis geeft, is het bezoeken van de vismarkt een leuke en unieke bezigheid.

4. Overig
Andere bezienswaardigheden in Catania die ertoe doen zijn het Romeins theater en het klooster San Nicol. Het Romeinse theater is één van de mooiste theaters van Sicilië. Ook het ouderwetse klooster is indrukwekkend.

Naast de vulkaan de Etna heeft Catania nog meer leuke en interessante bezienswaardigheden. Zo heb je het plein de Piazza del Duomo met het kasteel Castello Irsiono, de Kathedraal en het fontein Fontana dell’Elefante. Ook de vismarkt, het Romeins theater en het klooster San Nicol zijn populaire trekpleisters in Catania. Aan toeristen in de Siliciaanse stad geen gebrek, mede dankzij deze bezienswaardigheden.

Zoek hotels

Advertentie

Disclaimer - Copyright 2023 Catania.nl alle rechten voorbehouden