Catania

Catania

geweldig op vakantie naar Catania

SiciliŽ en de Etna

Catania is de tweede stad van het eiland SiciliŽ. Daarnaast ligt de Italiaanse stad aan de voet van de vulkaan de Etna. De vulkaan is ruim 3 kilometer hoog en in het verleden erg actief gebleken.

De hoofdstad van SiciliŽ is Palermo, maar stipt op nummer 2 staat Catania. SiciliŽ is een eiland en tevens aparte regio in ItaliŽ, gelegen in de Middelandse Zee. Het eiland ligt ten noordoosten van het Noord-Afrika en ten zuidwesten van de vasteland regio Calabria. De Liparische of Eoolische Eilanden, de Egadische Eilanden, de Pelagische Eiland, het eiland Pantelleria en het eilandje Ustica behoren ook tot SiciliŽ.

Op SiciliŽ en om precies te zijn aan de voet van Catania ligt de vulkaan de Etna. De vulkaan wordt daar plaatselijke inwoners ook wel ĎMogibelloí genoemd en ligt dus aan de oostkant van SiciliŽ. De Etna, die 3323 meter hoog is, is de hoogste berg van het eiland en tevens de op ťťn na hoogst vulkaan van Europa.

De Etna is niet alleen de op ťťn na hoogste vulkaan van Europa, maar ook nog eens de op ťťn na actiefste vulkaan. In 1381 en 1693 waren er twee grote uitbarstingen, waarbij lava de stad Catania bereikte. In de zomer 2001 was de grootste uitbarsting van de laatste honderd jaar. Ook in 2002, 2004, 2006, 2007 en 2008 waren er uitbarstingen. Deze stelden echter weinig voor.

SiciliŽ is het eiland waar Palermo de hoofdstad van is en Catania de tweede stad. Ook is de vulkaan de Etna op het eiland te vinden. De vulkaan is de op ťťn na hoogste en actiefste van Europa en had grote uitbarstingen in 1391 en 1693.

Zoek hotels

Advertentie

Disclaimer - Copyright 2023 Catania.nl alle rechten voorbehouden