Catania

Catania

geweldig op vakantie naar Catania

Weer in Catania

Het zuidelijk gelegen Catania is ís zomers vrijwel altijd zonnig, waardoor veel toeristen de Italiaanse stad weten te vinden. In Catania heerst een Middellands Zeeklimaat: de zomers zijn er warm en de winters mild.

Catania is een stad waar je geweest moet zijn. De vele bezienswaardigheden zijn indrukwekkend en het weer maakt de stad compleet. Het Middellands Zeeklimaat in Catania zorgt in de zomer voor overvolle terrassen. Regen is iets waar maar weinig voorkomt in de zomer. De warmste maanden zijn juni, juli en augustus met temperaturen rond de 30 Š 35 graden.

De winters in Catania zijn wisselvallig te noemen. De zon staat laag en het kan koud zijn. Iets verderop in de bergen is het zelfs mogelijk om te skiŽn. Catania wordt dus niet alleen in de zomer bezocht, maar ook zeker in ís winters. De ideale weersomstandigheden zijn in het voorjaar.

Catania is dus het gehele jaar door een populaire trekpleister. In de zomer lopen de winkelstraten al vanaf ís ochtends vroeg vol en in de zomer is iets verderop de mogelijkheid om te skiŽn.

Zoek hotels

Advertentie

Disclaimer - Copyright 2023 Catania.nl alle rechten voorbehouden